Rots en Water training

Aanmelden?

Wat is Rots en Water training?

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidscursus. Je bent dus vooral fysiek bezig, maar het heeft ook een psychische component. Je leert je enerzijds te verdedigen tegen verschillende vormen van geweld en anderzijds oog en gevoel te krijgen voor eigen grensoverschrijdend gedrag. Door allerlei fysieke, mentale en sociale activiteiten worden de deelnemers ervan bewustgemaakt dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een harde “rotsopstelling” of een zachte “wateropstelling” dan wel een mengeling daarvan. We doen verschillende oefeningen om bijvoorbeeld echt te ervaren wat een grens is, wat verschillende houdingen en opstellingen met jou en met een ander doen, hoe je stevig staat, maar ook is er altijd een kort groepsgesprek.

Voor wie is de Rots en Water training?

Voor iedereen die steviger in zijn of haar schoenen wilt gaan staan. Maar ook voor kinderen die willen leren om beter voor zichzelf op te komen. Wij bieden Rots en Water trainingen aan voor diverse doelgroepen. Zo hebben een groep voor kinderen van groep 5-8, en een groep voor kinderen met ASS. Hiernaast bieden wij ook individuele lessen aan om nog beter op het probleem in te kunnen spelen.

Wat leer je bij Rots en Water training?

Wat kun je na de Rots en Water training?

Jouw kind kan het volgen van zowel de groepstraining als een individuele training duidelijk zijn grenzen voelen en aangeven. Daardoor zien wij ook vaak dat een kind beter in zijn vel zit en dat hij of zij meer zelfvertrouwen heeft. Ook kunnen kinderen na de Rots en Water training beter omgaan met pest gedrag. Daarnaast kan een kind zelf kiezen of hij of zij een rots of waterhouding wilt aannemen. Dit zorgt ervoor dat uw kind minder vaak gepest zal worden en anders weet hoe hij of zij hierop moet reageren.

Meer over Rots en Water training?

Aanmelden?

Waarom Cursus Partner?

Dankzij onze 4 jaar aan ervaring hebben wij veel praktijk ervaring opgedaan met Rots en Water. Zo hebben wij zelf Rots en Water vaak in de praktijk kunnen brengen. Hierdoor kunnen wij het makkelijker aan uw kind uitleggen en overbrengen.

Al onze trainers zijn Rots en Water gecertificeerd en volgen cursussen om dit bij te houden. Ook hebben wij een trainster die gecertificeerd Rots en Water trainster is met extra diploma voor kinderen met ASS. Hierdoor kunnen wij uw kinderen goed begeleiden. Daarnaast hebben de trainers ook allebei een onderwijs achtergrond.

Hoe zien de lessen er uit?

Als eerste beginnen de lessen van jouw kind met een gepaste welkom. Hier heeft Rots en Water een speciale groet voor. Hierna kijken wij kort terug naar de vorige lessen en het huiswerk van de vorige keer. Het huiswerk bespreken wij en hierna gaan wij direct beginnen. Het intro en het terug kijken proberen wij altijd zo kort mogelijk te houden. Hierna gaan wij direct praktische  weerbaarheidsoefeningen doen. De oefeningen zijn gebaseerd op het dagelijkse leven. Aan het einde van de les kijken wij kort even terug naar de les en wat wij geleerd hebben. Dit doen wij 7 lessen van 1 uur. Aan het einde van de les krijgt de deelnemer huiswerk mee, in de vorm van een paar korte vragen.

Ook is er een les speciaal voor de ouders. Zij leren hier wat Rots en Water is en hoe zij hun kinderen het beste kunnen helpen met Rots en Water. Hier beginnen wij met een stukje kennisdeling over de theorie van Rots en Water. Hierna gaan wij wat Rots en Water oefeningen doen. Zo weten jullie als ouders of verzorgers ook hoe jullie op je kind kunnen reageren als zij de geleerde vaardigheden uitvoeren.

Wat kost een Rots en Water training?

Groepslessen

€145,- totaal per kind

Individueel

€60,- per uur

Rots en Water training Ede

Ben je opzoek naar een Rots en Water training in Ede? Dan ben je bij Cursuspartner aan het juiste adres. Dankzij onze gedegen trainingen helpen wij uw kind sterker in zijn of haar schoenen te staan. Momenteel hebben wij om de maand een nieuw start moment. Hierdoor bent u altijd verzekerd dat uw kind snel de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. De trainingen gaan door bij genoeg aanmeldingen. Zeker zijn van een plekje? Meld je snel aan

Rots en Water training Waardenburg

Naast Rots en Water trainingen in Ede geven wij ook trainingen in Waardenburg. Hierdoor kunnen wij kinderen uit Gorinchem, Tiel, Culemborg en Zaltbommel goed helpen. Daarnaast zijn kinderen uit nabij liggende dorpen ook welkom om aan te sluiten. Rots en Water training Waardenburg wordt ook om de maand gegeven. Ook hierbij geldt dat de trainingen alleen door gaan bij genoeg aanmeldingen.