Rots en Water Arnhem

Aanmelden?

Wat is Rots en Water Arnhem?

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining. Dit is anders dan de meeste weerbaarheidstrainingen. Waarbij je bij veel andere trainingen vooral praat ben je hier voornamelijk psychofysiek bezig. Dit houdt in kort evalueren en bespreken en daarna veel doen. Hierdoor leert je kind op welke manieren hij kan verdedigen of stopzeggen maar tegelijk ook hoe het daadwerkelijk moet. Bij Rots en Water Arnhem doen wij dit door te leren afwisselen. Je krijgt twee mogelijkheden. Namelijk Rots en Water. Welke je gebruikt leer je bij Rots en Water Arnhem. Naast weerbaarheid zijn wij ook veel bezig met sociale oefeningen. 

Voor wie is de Rots en Water Arnhem?

Als jij steviger in je schoenen wilt gaan staan of weten hoe je met pestgedrag om moet gaan is Rots en Water Arnhem echt iets voor jou! Hierbij leer je dit en nog veel meer! Zo leer je bijvoorbeeld bij Rots en Water Arnhem goed omgaan met conflicten.

Wat leer je bij Rots en Water training?

Wat kun je na de Rots en Water Arnhem?

Na de Rots en Water Arnhem training kan de deelnemer duidelijk zelf een keuze maken. Dit zie je vooral terug komen als hij of zij te maken krijgt met pest gedrag. De deelnemer weet of hij zich als een ‘Rots’ of als ‘Water’ moet opstellen. Hierdoor wordt de deelnemer zelfverzekerder en ook assertiever. Doordat het kind weet hoe hij om moet gaan met pest gedrag wordt hij zelf minder vaak het doelwit van pest of plaag gedrag.

Meer over Rots en Water training?

Aanmelden?

Waarom Cursus Partner?

Naast onze 4 jaar ervaring met Rots en water, kunnen wij de training Rots en Water Arnhem erg relevant maken voor de deelnemer. Daarnaast volgen de trainers opfriscursussen om de nieuwste ontwikkelingen in Rots en Water bij te kunnen houden. Ook hebben beide Rots en Water trainers een opleiding in het onderwijs waardoor de lessen ook didactisch goed in elkaar zitten. Een van de twee trainers heeft een extra certificaat behaald voor kinderen met ASS.

Hoe zien de lessen er uit?

De lessen Rots en Water Arnhem beginnen overal het zelfde. Namelijk met het aanleren van de Rots en Water groet. Deze groet symboliseert respect en veiligheid. De twee belangrijkste begrippen van Rots en Water. Na deze groet gaan wij in een kring zitten. Hier wordt kort de vorige les besproken. Wij kijk met z’n alle naar het huiswerk van de vorige keer. Daarnaast wordt er ook extra aandacht besteed aan de vraag hoe en of de deelnemer Rots en Water in de praktijk heeft kunnen toepassen

Het het bespreken van deze dingen gaan we snel aan de slag met praktische weerbaarheidsoefeningen. Bij bijna elke oefening worden twee manieren van uitvoeren besproken en uitgevoerd. De rots manier en de water manier. Ook wordt er kort stil gestaan bij welke situaties welke manier beter kan werken.

Na de les bespreken wij kort de les met elkaar. Hierbij bekijken wij wat we hebben geleerd. Daarnaast krijgt de deelnemer ook huiswerk mee. Dit zijn vaak korte vragen om te bekijken wat je er van hebt geleerd en hoe je dit in de praktijk gebracht hebt. Rots en Water Arnhem is 7 lessen van 1 uur. 

Bij Rots en Water Arnhem is er ook een extra les voor de ouders of verzorgers. Hierbij leren zij hoe zij wat Rots en Water is, hoe zij hun kind het beste kunnen begeleiden met Rots en Water en leren zij wat achtergrond kennis over Rots en Water.

Deze les begint met theorie over Rots en water. Hier bespreken wij ook wat de deelnemer heeft gedaan en hoe hij dit in praktijk kan brengen. Hierna krijg je zelf ook een Rots en Water les. Dit doen wij omdat wij geloven dat Rots en Water erg goed is. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Wat kost Rots en Water Arnhem?

Groepslessen

€165,- totaal per kind

Individueel

€60,- per uur

Locatie Rots en Water Arnhem

De locatie van Rots en Water Arnhem verschilt. Dit ligt aan de maand en de plaatsen die er zijn. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Als de groep kleiner is wordt er natuurlijk ook een kleinere ruimte gereserveerd. De exacte locatie van de training ontvang je in de mail over je aanmelding. Natuurlijk mag je hier ook altijd even over mailen of bellen.

Rots en Water Ede

Toch opzoek naar andere Rots en Water locaties? Dat kan! Wij hebben ook in Ede en Waardenburg een Rots en Water training. Hierdoor is er eigenlijk bijna altijd in jouw buurt wel een plekje vrij. Meer informatie over Rots en Water Ede? Bekijk hieronder de pagina